maandag 11 december 2017

PAARSE VRIJDAG

Paarse Vrijdag

Vrijdag 8 december zijn alle leerlingen op de Hartenlustmavo bij de deur welkom geheten door de directeur en teamleiders, allen in paars gekleed: De Hartenlust vierde Paarse Vrijdag.

Met deze viering heeft De Hartenlust willen tonen dat iedereen op school geaccepteerd en gerespecteerd wordt ongeacht zijn geaardheid, afkomst, levensbeschouwing en dergelijke: De Hartenlust vindt dat iedereen gelijkwaardig is. Ook wanneer je homo, hetero, lesbo, bi, transgender of in dubio bent.

Met de leerlingen, docenten en andere medewerkers is de Paarse Vrijdag gevierd door het dragen van paarse (regenboog) kleding, het versieren van de kantine met statements op papieren harten. In de pauzes konden de leerlingen hun nagels paars laten lakken. Met een extra activiteit tijdens het derde lesuur is er in alle klassen tegelijkertijd aandacht besteed aan deze dag.

Eerder in de week was het COC op bezoek en informeerde alle derde klassen over gelijke rechten, emancipatie en sociale acceptatie van lhbti’s in Nederland en in het buitenland.

Zo heeft De Hartenlust willen bijdragen aan een veilige sfeer, waarbinnen al zijn leerlingen zich kunnen ontwikkelen en kunnen ontdekken waar ze goed in zijn.