maandag 5 februari 2018

DEBATWEDSTRIJDEN OP DE HARTENLUST

Deze maand worden er verschillende debatwedstrijden op de Hartenlust georganiseerd. Op donderdag 8 februari vindt de jaarlijkse debatavond plaats. De leerlingen hebben de afgelopen maanden veel geoefend en deze avond zullen zij strijden tegen de ouders en hun docenten. Dit jaar zijn er twee teams van vierdeklassers, één ouderteam en één docententeam. Prikkelende stellingen zullen aan de debaters worden voorgelegd, waaronder:

• Appen op de fiets moet worden verboden;
  • Het inleveren van de privacy is noodzakelijk voor een veiliger samenleving en
  • Leerlingen in het examenjaar moeten worden vrijgesteld van de leerplicht.

Deze eerste debatavond is voor de leerlingen een goede oefening voor de provinciale debatwedstrijden: Op weg naar het Lagerhuis. Deze competitie zal op woensdag 21 en donderdag 22 februari ook op de Hartenlust plaatsvinden. Dan gaan de leerlingen de strijd aan tegen andere scholieren uit de provincie Noord-Holland. Aan het einde van deze wedstrijddag zal één winnend team aangewezen worden dat doorgaat naar de landelijke achtste- en kwartfinales in Hilversum. Ook zal de beste speech van de dag worden gekozen. De landelijke finale zal dit voorjaar worden uitgezonden door BNNVARA op NPO 2. Het winnende debatteam en de beste redenaar zullen samen met jongerenorganisatie HOPE XXL de Verenigde Naties in New York gaan bezoeken!

Wil je de debatavond van 8 februari bijwonen? Dat kan door een e-mail te sturen naar info@hartenlustschool.nl. Je ontvangt dan een programmaoverzicht.