donderdag 12 juli 2018

DE HARTENLUST EN HET SCHOTER GAAN INTENSIEVER SAMENWERKEN

De Hartenlust in Bloemendaal en Het Schoter in Haarlem hebben al een convenant en gaan nu nog intensiever samenwerken. Zo kunnen Hartenlustleerlingen bijvoorbeeld gemakkelijk opstromen naar de havo van Het Schoter. Beide scholen werken komend schooljaar met een zestigminutenrooster en hebben onderwijskundig veel met elkaar gemeen. Het Schoter en De Hartenlust krijgen per 1 augustus 2018 samen één directie.

Er zijn verschillende redenen om de krachten te bundelen. Het Schoter is de snelst groeiende middelbare school in de regio en groeit uit haar jasje. Op de plek waar nu gymzalen staan, verrijzen in de komende jaren nieuwe lokalen en gymzalen. Tegelijkertijd is het de trend dat basisscholen steeds vaker het dubbeladvies mavo-havo geven. Leerlingen hebben dan recht op een plaats op het hoogst geadviseerde niveau (havo). Daarom kiezen steeds minder leerlingen voor een school die alleen mavo biedt. Niet gek dus dat De Hartenlust, net als andere categorale mavo’s in de regio, het leerlingenaantal ziet dalen, ondanks de goede sfeer en hoge examenresultaten. Het opzetten van een eigen havoafdeling is voor De Hartenlust geen mogelijkheid en het prachtige schoolpand is daarvoor te klein. Samenwerking met het Schoter biedt daarom nieuwe mogelijkheden.

Bekende gezichten

Nu Hartenlustdirecteur Serge Steenman-Logtenberg aan het eind van dit schooljaar vertrekt, ontstaat er een uitgelezen kans om de twee scholen nog meer met elkaar te verbinden. Vanaf komend schooljaar is Arjan van Waveren rector van Het Schoter én directeur van De Hartenlust. En naast Arjan zal Mardike de Goede, per 1 augustus 2018 plaatsvervangend rector van Het Schoter, ook plaatsvervangend directeur van De Hartenlust zijn. Zowel De Hartenlust als Het Schoter hebben een professioneel en bevlogen team van medewerkers en beide teams gaan met vertrouwen deze volgende stap in verregaande samenwerking aan. Beide scholen blijven zelfstandig en behouden hun eigen unieke identiteit en karakter.

De twee scholen in het kort

De Hartenlust is een kleine, moderne school voor vmbo-t voor maximaal 400 leerlingen en is gevestigd in een prachtig, historisch gebouw. Naast uitstekend onderwijs zorgt het bevlogen team van medewerkers samen met de leerlingen voor een prima leer- en leefklimaat. De leerling staat centraal.

Het Schoter is een kleinschalige, veilige school voor tweetalig mavo/havo/vwo en regulier mavo/havo/vwo. Het Schoter onderscheidt zich door een persoonlijke benadering en een sterk eigen onderwijskundig concept. Het positieve pedagogische klimaat, de gekozen profilering en de mooie onderwijsresultaten hebben ertoe geleid dat Het Schoter nu de snelst groeiende middelbare school in de regio is. Komend schooljaar groeit Het Schoter naar 1.300 leerlingen.