Daarom Hartenlust

Aanmelden    De Hartenlust in Beeld

Daarom Hartenlust

De Hartenlust onderscheidt zich van andere mavo-scholen door het programma ‘Op naar de Havo’. Leerlingen in klas 1 en 2 die havocapaciteiten laten zien, helpen we opstromen naar een havoklas op een andere school d.m.v. het aanbieden van leerstof en toetsen op havoniveau. Wij garanderen bovendien een plaats in een havoklas op Het Schoter als een leerling kan en wil opstromen, zelfs gedurende het schooljaar. De Hartenlust onderscheidt zich bovendien door een bijzonder breed onderwijsaanbod. Wij kennen TOP-uren voor alle leerlingen in de onderbouw  en bijzondere examenvakken als beeldend tekenen en informatietechnologie. De Hartenlust is gevestigd in een prachtig monumentaal pand en laat zich nadrukkelijk kenmerken als kleinschalig, veilig & persoonlijk.

De Hartenlust in het kort:

• Het programma ‘Op Naar De Havo’
  • Eindexamen mogelijk in ne, eng, dui, ak, gs, wisk, nask 1, nask 2, eco, bio, beeldende vorming en ittl.  (Enkele combinaties zijn uitgesloten, of juist verplicht.)
  • TOP-uren: keuze uit Cambridge Engels, sport en kunst
  • Kleinschalig, veilig & persoonlijk
  • Gestructureerde lessen van een uur
  • Leerlingbegeleiding op maat