Over Hartenlust

• Breed onderwijsaanbod
  • Kleinschalig, veilig & persoonlijk

Vmbo-t en vmbo-t/havo

Wij bieden alle klassen een mavo-programma aan. Leerlingen die in klas 1 en 2 havocapaciteiten laten zien, helpen we opstromen naar een havoklas op een andere school d.m.v. het aanbieden van leerstof en toetsen op havoniveau. Wij garanderen bovendien een plaats in een havoklas op Het Schoter, zelfs gedurende het schooljaar.

Kleinschalig, veilig & persoonlijk
Wij vinden het belangrijk dat iedere leerling zich welkom  en veilig voelt.  We hebben een persoonlijke aanpak en zorgen voor begeleiding op maat; zo mogen leerlingen vanaf de tweede klas hun eigen mentor kiezen en leerlingen krijgen extra ondersteuning indien dat nodig is.

Wij werken vanuit een duidelijk onderwijskundig concept; we bieden gestructureerde lessen aan van 60-minuten, zodat leerlingen goed begeleid kunnen worden en minder huiswerk hebben.

Breed onderwijsaanbod

De Hartenlust onderscheidt zich door een bijzonder breed onderwijsaanbod. Wij kennen TOP-uren voor alle leerlingen en bijzondere examenvakken als beeldend Tekenen en informatietechnologie.

Leerlingen in klas 1 en 2 krijgen twee TOP-uren per week. Naast de normale vakken krijgen de leerlingen het hele schooljaar extra workshops en activiteiten aangeboden op het gebied van Engels, sport of kunst.

Wij hebben een uitgebreid aanbod van keuzevakken in de bovenbouw. Zo kun je naast de reguliere examenvakken ook kiezen uit kunst beeldend (tekenen) en informatietechnologie. Bij het vak informatietechnologie leer je meer over ICT, vormgeving en alles wat met multimedia te maken heeft.