Groep 8 oud

Heb jij een mavo- of een mavo/havoadvies? Hou je van persoonlijk contact en wil je iedereen op school bij naam kunnen noemen? Dan is De Hartenlust echt iets voor jou! Ook wanneer je graag sport, met ICT bezig bent óf jezelf wilt ontwikkelen op het gebied van tekenen, schilderen of toneel ben je bij ons aan het juiste adres.

De brugklas
Op de basisschool kreeg je het hele jaar van dezelfde docent les. Op de middelbare school is dat anders. Daar krijg je voor elk vak een andere docent. Je krijgt dus ook les van meerdere docenten op één dag. Dit kan verwarrend zijn. Daarom zijn al onze lessen hetzelfde opgebouwd. Zo weet je meteen waar je aan toe bent. Daarnaast werken we op De Hartenlust met langere lessen. Iedere les duurt 60 minuten. Zo zorgen we ervoor dat je maar een beperkt aantal vakken per dag hebt en dat je in de les alvast kan beginnen met het huiswerk. En ook een mooi voordeel: jouw docent heeft meer tijd om je extra goed te helpen.

Introductieprogramma
Bij de start van het schooljaar volg je een introductieprogramma. Tijdens deze week zijn de andere klassen op kamp, waardoor jij met jouw klas de school kunt verkennen. In de introductieweek leer je jouw nieuwe klasgenoten beter kennen, krijg je les in plannen/organiseren én ga je natuurlijk heel veel avontuurlijke en leuke activiteiten ondernemen.

Extra begeleiding nodig?
Wij begeleiden jou zo goed mogelijk. In de brugklas krijg je een mentor. Vanaf het tweede leerjaar mag je deze zelf kiezen. Extra begeleiding nodig? Dan maken we een plan om je zo goed mogelijk te kunnen helpen. Hoe doen we dat?

• We stellen samen met jou en je ouders een handelingsplan op.
  • We geven je een Plus-Pas. Hierop staat waarbij je extra hulp kunt krijgen.
  • Heb je faalangst? Daar hebben wij speciale trainingen voor.
  • We hebben een trajectbegeleider, die helpt je met organiseren en met andere vaardigheden.
  • We hebben voor jou een coach, die je helpt met dyslexie en/of dyscalculie.

De Hartenlust is onderscheidend!

De Hartenlust onderscheidt zich van andere mavoscholen door het programma Op naar de Havo’. Leerlingen in klas 1 en 2 die havo capaciteiten laten zien, helpen we opstromen naar een havoklas op een andere school d.m.v. het aanbieden van leerstof en toetsen op havoniveau. Wij garanderen bovendien een plaats in een havoklas op Het Schoter als een leerling kan en wil opstromen, zélfs gedurende het schooljaar. De Hartenlust onderscheidt zich bovendien door een bijzonder breed onderwijsaanbod. Wij kennen TOP-uren voor alle leerlingen en bijzondere examenvakken als  beeldend tekenen en informatietechnologie. De Hartenlust is gevestigd in een prachtig monumentaal pand en laat zich nadrukkelijk kenmerken als kleinschalig, veilig & persoonlijk.

De Hartenlust in het kort:

WAAROM DE HARTENLUST?

• Je kiest zelf je mentor
  • Gestructureerde lessen
  • I-uur voor extra uitleg
  • Kleinschaligheid (maximaal 400 leerlingen)
  • Eindexamen kunnen doen in beeldende vorming en IT-TL
  • Plus-Pas voor extra begeleiding en faciliteiten
  • ‘Op Naar De Havo’, wanneer je meer in je mars hebt
  • TOP-uren in klas 1 en 2, met workshops en activiteiten op het gebied van Cambridge Engels, sport of kunst
  • Op onze school wordt niet gerookt

MAGAZINE VOOR BIJNA-BRUGKLASSERS

De kantine van De Hartenlust voldoet aan de eisen van het Voedingscentrum voor de gezondere schoolkantines. De school is in het bezit van de gouden Schoolkantine Schaal 2017.