NIEUWE LEERLINGEN 2018-2019

Heb jij een mavo- of een mavo/havoadvies? Hou je van persoonlijk contact en wil je iedereen op school bij naam kunnen noemen? Dan is De Hartenlust er voor jou! Ook wanneer je graag sport, met ICT bezig bent óf jezelf wilt ontwikkelen op het gebied van tekenen, schilderen, muziek of toneel ben je bij ons aan het juiste adres.

De brugklas
Op de basisschool kreeg je het hele jaar van dezelfde docent les. Op de middelbare school is dat anders. Daar krijg je voor elk vak een andere docent. Je krijgt dus ook les van meerdere docenten op één dag. Dit kan verwarrend zijn. Daarom zijn al onze lessen hetzelfde opgebouwd. Zo weet je meteen waar je aan toe bent. Daarnaast werken we op de Hartenlust met langere lessen. Zo zorgen we ervoor dat je maar een beperkt aantal vakken per dag hebt. Dat helpt je met je concentratie en scheelt tijd. En ook een mooi voordeel: jouw docent heeft de tijd om je extra goed te helpen.

Introductieprogramma
Bij de start van het schooljaar volg je een introductieprogramma. Tijdens deze week zijn de andere klassen op kamp, waardoor jij met jouw klas de school kunt verkennen. In de introductieweek leer je jouw nieuwe klasgenoten beter kennen, krijg je les in plannen/organiseren én ga je natuurlijk heel veel avontuurlijke dingen doen.

Nieuw: TOP-uren, media en ‘Op Naar De Havo’

TOP-uren
Wil je jezelf nóg verder ontwikkelen? Voor de echte doorzetters bieden we een speciaal programma: de TOP-uren. Je krijgt dan, naast de normale vakken, het hele schooljaar extra workshops en activiteiten aangeboden op het gebied van taal, sport of cultuur.

Media
We doen tegenwoordig alles met de computer, tablet of telefoon. Daarom vinden we het belangrijk dat je ook hier skills in ontwikkelt. In de eerste en tweede klas krijg je het vak ITm Informatie Technologie. Hier leer je meer over ICT, beeldende vorming en alles wat met multimedia te maken heeft. Vanaf leerjaar drie kun je deze vakken als keuzevak aanhouden, zodat je er ook examen in kunt doen.

Mavo en ‘Op Naar De Havo’
Wij bieden alle klassen een mavo-programma aan. Heb je meer in je mars? Dan helpen we je ‘Op Naar De Havo’. Je wordt dan meer uitgedaagd in de lessen. Wanneer we denken dat je het aankunt, stroom je door. We werken daarvoor nauw samen met o.a. Het Schoter.

(Extra) begeleiding
Wij begeleiden jou zo goed mogelijk. In de brugklas krijg je een mentor. Vanaf het tweede leerjaar mag je deze zelf kiezen. Extra begeleiding nodig? Dan maken we een plan om je zo goed mogelijk te kunnen helpen. Hoe doen we dat?

• We stellen samen met jou en je ouders een handelingsplan op.
  • We geven je een Plus-Pas. Hierop staat waarbij je extra hulp kunt krijgen.
  • Heb je faalangst? Daar hebben wij speciale trainingen voor.
  • We hebben voor jou een vertrouwenspersoon, waaraan je alles kunt vertellen.
  • We hebben een trajectbegeleider, die helpt je met organiseren en met andere vaardigheden.
  • We hebben voor jou een coach, die je helpt met dyslexie en/of dyscalculie.

De HARTENLUST IS:

• ‘Op Naar De Havo’, wanneer je meer in je mars hebt
  • Kleinschaligheid (max. 400 leerlingen)
  • Persoonlijke aanpak
  • Uniform gestructureerde lessen
  • Eindexamen kunnen doen in Beeldende Vorming en IT
  • Gezonde school, waar ook niet wordt gerookt
  • Plus-Pas voor extra begeleiding en faciliteiten
  • TOP-uren voor iedereen: workshops en activiteiten op het gebied van taal, sport of cultuur

WIJ DOEN HET ANDERS!

WAAROM DE HARTENLUST?

‘Op Naar De Havo’, wanneer je meer in je mars hebt

Meer dan 95% slaagt voor het examen

Je kiest zelf je mentor

Uniform gestructureerde lessen

I-uur voor extra uitleg

Kleinschaligheid (maximaal 400 leerlingen)

Eindexamen kunnen doen in beeldende vorming en media

Gezonde school; er wordt niet gerookt

Plus-Pas voor extra begeleiding en faciliteiten

TOP-uren voor iedereen met workshops en activiteiten op het gebied van taal, sport of cultuur

WIJ DOEN HET ANDERS!

MAGAZINE VOOR BIJNA-BRUGKLASSERS

De kantine van de Hartenlustschool voldoet aan de eisen van het Voedingscentrum voor de gezondere schoolkantines. De school is in het bezit van de gouden Schoolkantine Schaal 2017.