De Hartenlustmavo van A-Z

Alles wat je over de Hartenlustmavo moet weten, vind je in deze digitale Schoolgids. In de linkerkolom staat (bijna) alles waar je op de Hartenlustmavo mee te maken kunt krijgen. Wil je meer weten over een bepaald begrip? Kijk dan in de linkerkolom en klik er op.

Sportactiviteiten

De Hartenlust verzorgt, behalve de reguliere lessen lichamelijke opvoeding, de onderstaande sportactiviteiten:

Herfstloop: op de laatste dag vóór de herfstvakantie doet de hele school mee aan de traditionele herfstloop: vijf kilometer hardlopen of wandelen op het Bloemendaalse strand of in de Bloemendaalse duinen.

Kerstactiviteiten: de laatste dag voor de kerstvakantie zijn er voor alle leerlingen sportactiviteiten naar keuze.

Sportdag: het schooljaar wordt afgesloten met een sportdag voor alle leerlingen.

Sporttoernooien: De Hartenlust doet bij voldoende aanmeldingen mee aan regionale interscolaire sportwedstrijden, zoals basketbal-, volleybal-, voetbal-, schaats-, en softbaltoernooien.

TOP-uren sport in klas 1 en 2 (keuzeprogramma): TOP-uren sport bestaat uit drie onderdelen:

* Clinics van verschillende sporten. Trainers van sportclubs komen trainingen geven. De clinics bestaat uit technische en tactische trainingen.

* tijdens het tweede deel van het programma verzorgt de leerling zelf een sportles;

* het derde deel van TOP-uren sport staat in het teken van het vergaren van kennis, o.a. over de bouw van het menselijk lichaam en het volledige bewegingsapparaat.

TOP-uren sport zijn interessant voor iedereen die graag sport, voor wie meer wil weten over sport en voor hen, die misschien na De Hartenlust een sportopleiding willen gaan volgen